DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaški tabor, Prebold, od 26. do 28. julija 2013

Prebold leži v dolini zelenega zlata in tudi mojega srca. Tu sem preživljal moje otroštvo in se tudi zaljubil v tek, naravo, plavanje, v življenje.

Urbani tekači smo z veseljem prišli v Savinjsko dolino, ki tudi ponuja izjemno lepe tekaške poti. Tisti od daleč so se nastanili v hotelu Prebold. Domačini iz Prebolda in okolice tja do Celja pa so raje prenočevali doma. Prvi dan smo se bolj posvetili tehniki našega teka. Večina udeležencev je sicer že bila na tekaški delavnici piljenja tehnike teka. Zato smo tokrat s pomočjo videoanalize preverili napredek in dodatno osvežili svoje znanje in ključna občutenja glede drže telesa, načina stopanja na tla in krepitve mišic, ki jih potrebujemo za bolj elastični slog teka. S takšnim tekom namreč veliko manj obremenjujemo koleno in kolčni sklep, tek je tudi bolj ekonomičen, hrati pa se pri tem počutimo tudi bolj lahkotne.

V petek smo naše druženje zaključili še s pokušino različnih veganskih jedi. Pri nas doma se namreč prehranjujemo zgolj z rastlinsko hrano in imamo s takšnim prehranjevanjem zelo dobre izkušnje. Zato želiva z ženo takšen način prehranjevanja približati tudi drugim. Jasmina je zelo sproščena pri pripravi takšnih jedi in je pri tem zelo ustvarjalna. Ponudnik zdravih olj in semen z Prebolda, Tomaž Škorjanc, pa je poskrbel, da smo lahko poskusili tudi jedi pripravljenih iz konopljinih zmletih semen.

V soboto in nedeljo smo si privoščili daljši družabni tek. Za soboto smo izbrali tek ob Savinji, v nedeljo pa od Prebolda do Tabora. Kot je pri nas običajno, smo začeli skupaj z ogrevalnim tekom z razteznimi vajami. Kasneje pa smo se razdelili v tri skupine. Težavneži smo opravili vsak dan okoli 20 km, lahkotneži pa okoli 10 km. Vmes smo imeli okrepčevalnice, najbolj so nam teknile lubenice.

Po teku smo nadaljevali naše športno druženje še na bazenu Prebold, proti večeru pa smo v soboto stopili še na vrh Mrzlice.

Urban

Poglej si filmček.Zdaj je pravi čas, da se imamo lepo!

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.