DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaško popotovanje iz Ljubljane proti Logarski dolini, 29.7.2018

V nedeljo, 29. julija 2018, smo se ob 7. uri odpravili iz Ljubljane proti Logarski dolini.

Pot nas je vodi skozi center Ljubljane, naprej ob Ljubljanici, potem kratek čas ob reki Savi, naprej ob Kamniški Bistrici skozi Domžale do Kamnika, naprej pod Veliko planino do prelaza Kranjski Rak, spust do Luč in ob reki Savinji skozi Solčavo vse do Logarske doline in po lepotici med dolinami do hotela Plesnik.

Poglej filmček:


Še nekja dodatnih fotografij za spomin: https://photos.app.goo.gl/HiRx7wCV3GcFVbXc6

Celotna pot iz Ljubljane do Logarske doline je dolga približno 77 km.
Naslednič se podamo na to pot čez dve leti.

Komur je tudi manj čisto dovolj, predlagam, da tek začne v Ljubljani in teče na primer do Domžal (okoli 20 km) ali Kamnika (okoli 30 km). Tam se z lahko vsede lepo na lokalni avtobus in se pusti odpeljati nazaj v Ljubljano. Kdor si želi priteči v Logarsko dolino, a želi privarčevati nekaj kilometrov poti, pa se nam lahko pridruži na primer v Kamniku (42 km), Kranjskem Raku (30 km) ali Lučah (20 km).Kako potujemo?
Tekaško popotovanje ni tekmovanje s časom in razdaljo, ampak je predvsem uživanje na poti, ko lahkotni tek izmenjujemo s hojo. Približno na 4 minute teka hodimo 1 do 2 minute. Večje klance večinoma prehodimo. Vse do Stahovice potujemo skupaj v eni skupini. Potem se v klanec počasi razdelimo v manjše skupine. Od Luč naprej je cesta ena in se ne moraš izgubiti. Zato lahko od tam naprej potuje vsak kolikor hitro ali počasi si želi.

Na poti imamo 15 okrepčevalnic, v povprečju nas torej okrepčevalnica čaka na vsakih 5 do 6 km. Tam lahko užijemo sladko pijačo, vodo, sadje, sladke in slane prigrizke.
V cilju v Logarski dolini se dodatno naužijemo še z Jasminino malico.

Spremljata nas dva kombija, v katerih je okrepčevalnica in naše torbe.
Postani mlad, ukvarjaj se s športom!

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.