DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaško popotovanje ob zahodni obali Istre 2016

Privoščili smo si prav posebno otvoritev najbolj vročega letnega časa: skupaj smo pretekli zahodni del hrvaške Istre!

Start tri dnevnega potovanja smo začeli v Savudriji v petek ob 14 uri. V popotovalnem tempu in ob spremstvu dveh kombijev, ki sta nas oskrbovala z okrepčili, smo prvi dan prepotovali približno 46 kilometrov. Prenočili smo v apartmajskih hiškah v kampu Lanterna. Drugi dan smo startali ob 8 uri in prav tako prepotovali okoli 50 km, vse do Rovinja, kjer smo prenočili v hišicah kampa Polari. Tretji dan smo startali prav tako ob 8 uri in stekli vse do arene v Puli.

Poglej si filmček:

 

Kako izgleda tekaško popotovanje?
Gre torej za voden družabni tek, kjer tečemo v lahkotnem tempu (5:45 in 6:15), vmes imamo redno tudi kratke odseke hoje.Nikamor ne hitimo. Na vsakih 5 do 8 km imamo okrepčevalnico s pijačo in jedačo. S seboj imamo tudi kolesa, ki si jih po potrebi izmenjemo. Osnovno pravilo pa je, da vsak teče toliko, kot čuti, da mu ustreza. Ko čudi, da ima dovolj, se vsede na kolo ali v spremljevalni kombi. Na tekaškem popotovanju ne želimo premagovati samega sebe, ampak želimo spoznati in negovati žal za mnoge neodkrite sposobnosti človeka, da lahko na lastnih nogah s hojo in tekom opravi res velike razdalje.

Naslednjič se bomo podali na popotovanje po zahodni obali Istre od 29.9. do 1.10. 2017.
Bodi zraven tudi ti!

Poznam veliko razlogov zakaj je dobro teči ob sončnem vremenu in še več za tek v dežju. Takrat drugi športi večinoma odpadejo...

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.