DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaško popotovanje, Črna gora, 28.6-3.7.2016

TEKAŠKO POPOTOVANJE PO PLANOTI DURMITOR in SINJAJEVINA V ČRNI GORI

 

Urbani tekači in naši prijatelji smo si za lep začetek poletja, od torka 28.6. do nedelje 3.7.2016, privoščili zelo zanimivo tekaško popotovanje po črnogorski planoti Durmitor in planoti Sinjajevina. Pretekli in tudi prehodili smo celotno planoto od Žabljaka do Kolašina, kar je 70 km neokrnjene narave, raftali smo po prav tako deviški Tari, se spoznali z domačini in še veliko zanimivih reči. Skupaj z agencijo Relax smo pripravili program, ki ja je bilio ga res škoda zamuditi.


Poglej filmček in se nam prihodnje leto pridruži.

Okvirni program tokratnega tekaškega popotovanja:

1. DAN (28.6.2016, torek): SLOVENIJA – ČRNA GORA

V popoldanskih urah polet z ljubljanskega letališča do Podgorice (predvidena časovnica: LJU17.55  TGO18.35). Avtobusni prevoz do Žabljaka, ki leži v največjem Nacionalnem parku Črne Gore Durmitor in je najvišje ležeče mesto na Balkanu. Zaradi svojih naravnih lepot privablja številne turiste, željne športnih aktivnosti, saj je obkroženo s številnimi jezeri, gorskimi vrhovi in kanjonom reke Tare.

Namestitev v hotelu 3*/4*. Nočitev.

 

2. DAN (29.6.2016, sreda): ŽABLJAK

Po zajtrku sprejem udeležencev in dobrodošlica na občini Žabljak. V popoldanskih urah sprehod v slikovito okolico Žabljaka in druženje s prijaznimi domačini ter pokušina tradicionalnih »durmitorskih dobrot«. Vrnitev v hotel. Nočitev.

 

3. DAN (30.6.2016, četrtek): TEKAŠKO POPOTOVANJE

Po zajtrku start teka. Organiziran prevoz prtljage in opreme (avtobus) ter asistenca tekačem (okrepčevalnice na poti) in spremljava. Cilj prvega dne = cca 40 pretečenih kilometrov. (Op: Udeleženci lahko tečejo tudi krajšo razdaljo. V nadaljevanju poti je organiziran avtobusni prevoz). Po prihodu na cilj in osvežitvi prevoz do hotela v Kolašinu, ki leži na nadmorski višini 960 m. Zaradi klimatskih in ekoloških pogojev je izredno priljubljen med obiskovalci tako pozimi kot poleti. Namestitev v hotelu 3*/4*. Večerja. Nočitev.

 

4. DAN (1.7.2016, petek): TEKAŠKO POPOTOVANJE

Po zajtrku prevoz na včerajšnjo ciljno točko in nadaljevanja teka po izredno slikoviti pokrajini do Kolašina.Organiziran prevoz prtljage in opreme (avtobus) ter asistenca tekačem (okrepčevalnice na poti) in spremljava. Po večerji podelitev priznanj udeležencem. Nočitev.

 

5. DAN (2.7.2016, sobota): KANJON REKE TARE

Po zajtrku prevoz do kanjona reke Tare. V popoldanskih urah možen tudi spust po vrvi preko kanjona reke Tare (doplačilo). Rafting po reki Tari je ena od najbolj privlačnih turističnih atrakcij, ki jih Črna gora ponuja (doplačilo). Površina, na kateri se kanjon razteza, znaša 36 ha, spada pa tudi pod zaščito Unesca. Razlika med najnižjo in najvišjo točko v kanjonu Tare je 1300 m. Reki Tari pravijo tudi »solza Evrope«, ker je voda v reki pitna. V popoldanskih urah »pastirska malica« na visokogorskih pašnikih. Vrnitev v hotel v Kolašinu. Večerja. Nočitev.

 

6. DAN (3.7.2016, nedelja): ČRNA GORA-SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz Kolašina proti Podgorici, kjer bo čas za krajši ogled mesta. Prevoz do letališča v Podgorici in povratek domov (predvidena časovnica: TGO15.50   LJU 16.50).Dogodki
Arhiv
Koledar dogodkov
Arhiv


Vse kar imam, imam zaradi časa. Saj, ko ne bom imel več časa, ne bom imel več ničesar. Življenje je čas, ki ga imam na razpolago.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.

Promocija zdravja na delovnem mestu

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Arial} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; ...

Knjiga Kazimira

Biografski roman o deklici, ki se ni pustila postarati.Kazimira je junakinja,ki z resničnostjo premaguje ...